Любитель СРСР зі Львівщини засвітився у роспропагандиста Соловйова та відкрито просуває антиукраїнські наративи

 


Мешканець Львівщини Володимир Паньчак-Шеремета, який розповсюджує російські фейки та пропаганду, хвалиться на своєму ютуб-каналі, що його відео потрапило в етер до Володимира Соловйова

Так, частину стріму Володимира Шеремети-Паньчака з українським військовим показали в програмі "Вечер с Владимиром Соловьевым". Російський пропагандист показує його як приклад того, що українці нібито дуже незадоволені ситуацією в країні та прямо погрожують владі. 

Дійсно, у листопаді 2023 року кремлівський агент зі Львівщини записав відео зі старшим лейтенантом Віталієм Валерійовичем Пономаренком. Це вже другий їхній спільний стрім, де військовий (принаймні, він себе так ідентифікує), жаліється на бюрократію у війську. У ролику, що потрапив до Соловйова, Пономаренко вже не добирає слів та відкрито погрожує владі. Ймовірно, цей чоловік дійсно лише хотів розповісти свою історію та про те, що йому накипіло. Однак, чому він вирішив зробити це у стрімі з людиною, яка  відверто транслює антиукраїнську позицію і красується книгами про Сталіна, питання відкрите. Тепер Володимир Пономаренко став одним з інструментів в інформаційній війні проти України, яку, як каже старший лейтенант, він захищає. 

Сам же Володимир Паньчак-Шеремета розповідає, що усі пропагандисти (і українські, і російські) розпалюють війну "братніх народів", але при тому дуже пишається, що його стрім потрапив в етер до одного з них, адже його канал "став народним" і тому на нього звертають увагу. Паньчак-Шеремета у захваті, що проросійські наративи з його каналу пропіарив мастодонт кремлівської пропаганди. 


Хто такий Володимир Паньчак-Шеремета ми писали раніше у нашій статті “Мешканець Львівщини поширює російське ІПСО та закликає відновити СРСР”.

Він родом з Миколаївського району Львівської області, але вже кілька років перебуває за кордоном, звідки й транслює російські наративи, зокрема:

  1. Війна є договірною. Так, Путін та Зеленський хочуть нібито знищити слов’ян;

  2. Мобілізація = "могилізація";

  3. Українська влада ("київський режим") начебто нічого не робить для українців  й т.д.

Мешканець Львівщини постійно записує стріми з сумнівними людьми, як от з Русланом Коцабою (проросійським пропагандистом, запідозреним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених. ст. 111 КК України), Олександром Надьожею (проросійським пропагандистом, який був "правою рукою" гауляйтера Стремоусова), Вікторією Коханівською (активісткою московського патріархату) й схожими персонажами. Крім того,  він хвалить антиукраїнського польського політика Гжегожа Брауна за антисемітизм, але при тому мовчить, що саме цей поляк є одним з найактивніших просувачів антиукраїнської позиції у Польщі. Дійсно, це дрібниця ж. 


З недавнього часу, у грудні 2023 року Паньчак-Шеремета записував стрім з Романом Реведжуком – ще одним одіозним українцем, що втік за кордон й очікує "повалення диктатури Зеленського", аби встановити в Україні монархію. Звучить так собі... У відео Реведжук вважає всю владу в Україні агентами ФСБ. На щастя Паньчака-Шеремети, Роман також вважає війну договірною, а Залужного — служителем секти Хабад. Цікаво, що Реведжук порівнює владу в Україні зі сталінським режимом, але говорить він це в етері людини, яка дуже любить Сталіна.

Взагалі Роман Реведжук найперше запам’ятався поширенням фейків про втрати української армії, дезінформацією про військове керівництво країни. Мовляв, керівник ГУР Міноборони "кришує" наркотрафік, а політики перед повномасштабним вторгненням готували країну до капітуляції. У грудні 2022 року він проголосив створення в Україні "конституційної християнської монархії" під назвою "Велике Князівство Руське Українська Народна Республіка", що є й закликом до повалення чинної влади. Кому на руку така діяльність Реведжука – не секрет.

Також чоловік є другом блогера Мирослава Олешка, який також втік з України і якому СБУ оголосила підозру за перешкоджання законній діяльності ЗСУ.

Ще одним досить частим гостем Володимира Шеремети-Паньчака є Остап Стахів (якого судять за дії, спрямовані на насильницьку зміну влади), відомий львівський антивакцинатор та друг гауляйтера Стремоусова. Зокрема, у стрімі на початку січня що Остап, що Володимир дуже агресивно відгукуються про військових та ТЦК. Паньчак-Шеремета говорить про акцію "Злови ТЦКшника та прив’яжи до стовпа", що можна розцінювати як заклик до насильства, і гарно корелюються з фейками Росії про нібито полювання українців на представників ТЦК. 

Крім всього, проросійський пропагандист Паньчак-Шеремета жаліється у відео зі Стахівим на декомунізацію, бо "валять пам’ятники червоноармійцям, що захищали цю землю", й на ПЦУ, яка, мовляв, знущається з московського патріархату. До слова, Остап Стахів є керівником чинної громадської організації "Ідея Нації", але всіляко підтримує Паньчака-Шеремету в антипатріотичних та антиукраїнських поглядах. 

Загалом, за останні три місяці Володимир Паньчак-Шеремета почав відкрито транслювати російські наративи, а особливо те, що стосується мобілізації в Україні. Можемо припустити, що саме підрив мобілізаційних процесів є основним завданням пропагандиста. Варто й зауважити те, що він і його друзі, крім Остапа Стахіва (який очевидно не встиг), втекли за кордон. Володимир Паньчак-Шеремета особливо злякався, коли мова зайшла про мобілізацію чоловіків, що перебувають за кордоном, і на цьому тлі знову підбурює людей й поширює дезінформацію.

Дійсно, деякі ідеї щодо повернення ухилянтів жваво обговорюють українські парламентарі. Як зауважив колишній суддя Верховного суду Віктор Шишкін, у цьому немає нічого незаконного.

"Тут немає жодного порушення прав, бо Україна лише ставить питання — вона ж не відправляє за кордон спецпідрозділи для привезення українських чоловіків додому в кайданках",  зауважив суддя в коментарі УНІАН.

Сидячи у мирних країнах Паньчак-Шеремета та його "експерти" розповідають, як воювати, критикують військових та владу, самих українців та їхній патріотизм, нашу ідентифікацію як українців. При цьому лобіюють якийсь дивний вінегрет: від  монархізму до відновлення Радянського союзу, від антисемітизму до "руского міра" та капітуляції України.

Поділитись на Google Plus

Автор новини

0 Коментарів:

Дописати коментар